Een geluk bij een ongeluk

Je kan deze aflevering ook bekijken op youtube

In deze aflevering bezoeken de avonturiers de wrakstukken van een neergestorte zeppelin. Hoewel alles eerst veilig lijkt, blijkt dat er toch meer gevaar schuilt achter de hoekjes dan ze dachten, met alle gevolgen van dien.

Een boot in de bomen

Onze avonturiers besluiten richting de boot te wandelen. Daar aangekomen horen ze een stem naar hun roepen: "Hallo daar op de grond, help". De groep kijkt rond maar vind niet echt iets om de boom te beklimmen. Wanneer Yallith grappend voorsteld om de boom in brand te steken protesteerd boven hen een stem.

Ze besluiten dan maar te klimmen. Bjornir, tegen alle verwachtingen in, klimt vlot naar boven en spot daar 2 personen. Wanneer Edrean vraagt wat er te zien is zegt hij dat er twee mensen liggen, en hij vraagt of hij ze moet vermoorden en hun spullen moet stelen, waarop één van de twee personen een boog spant om zichzelf te verdedigen.

Edrean wil Bjornir achterna, maar glijd weer van de boom af. Hij besluit, uit frustratie dan maar beneden te blijven terwijl Ammamion en Yallith naar boven klimmen.

Samen bevrijden ze de dame met de boog van onder de mast, waarna zij de andere persoon gaat healen. Ze stelt zichzelf voor als Ra-das, en vertelt over hoe hun vliegschip geraakt is door een vuurbal, en over hoe ergens in de wrakken ze hopen dat hun kapitein nog leeft.

Ondertussen vind Edrean onderaan een ladder. Wanneer de groep nadenkt over hoe ze aan de andere kant gaan komen, stelt hij voor de ladder over de twee schepen te leggen om zo een brug te vormen. Hij klimt met de ladder tot bovenop het schip, en vormt de brug.

Eenmaal op het andere deel van het schip worden de voorstellingen met de andere piraten en hun kapitein Thasselandra Bravewing onderbroken door het luide geluid van een groep Girallon zombies die het schip bestormen.

Wat volgt is een van de meest epische battles die onze avonturiers ooit al hebben moeten vechten, waarbij Edrean met zijn spells Bjornir dubbel zo groot maakt, Xiftam door een horde zombies in stukjes vaneen gescheurd wordt, en een shatter van Edrean de helft van de mensen bovenop het schip naar beneden yeet.

Maar dankzij onder andere de gigantische Bjornir en tactische keuzes van de spelers, kunnen onze avonturiers en een paar van de piraten zegenvieren. Thasselandra en haar crew praten nog wat na, en delen nog wat informatie over de kaart van Chult, alvorens ze onze avonturiers verlaten.

DungeonVocality is een project van MultiVocality

Jampersant (Jasper) en TanteZotje (Lotje) begonnen tijdens de corona-lockdowns met livestreamen op Twitch. Samen met andere content-creators creëerden ze wat we het gezelligste kanaal op Twitch mogen noemen. Spring dus gerust even binnen, met een drankje, en maak het mee gezellig! Lees meer...