De bestorming van Firefinger

Je kan deze aflevering ook bekijken op youtube

In deze aflevering trekken onze avonturiers met hun gids Azaka de wilde jungle in, op weg naar Firefinger waar ze op zoek zijn naar een masker dat van Azaka gestolen werd. Onderweg lurkt er heel wat in het struikgewas, om onze onervaren avonturiers te testen.

Een tocht door de jungle

De avonturiers ontwaken na een deugddoende nachtrust in de herberg, en besluiten onmiddellijk de Jungle in te trekken. Azaka stelt voor om eerst de trip naar Firefinger aan te vatten, waar het masker ligt dat haar ontnomen werd. Een tocht die slechts enkele dagen zou mogen duren.

Nabij het einde van de eerst dag, net voor de zon aan haar ondergang begint, ontdekken ze een kano op de rivier met drie levenloze lichamen. In een altruïstische bui, of voor Bjornir een meer geldgerelateerde motivatie, willen de avonturiers de kano aan wal trekken om te zien of ze hulp kunnen bieden.

Ze binden een touw aan een pijl, en nadat Amamion het eerste schot misschiet, lukt het Edrean de kano succesvol te raken. Ze trekken de kano aan land, zonder de hulp van Bjornir die het zaakje niet vertrouwd en al een wapen bovenhaalt. Helaas voor de anderen, moeten ze bij het aan land trekken vaststellen dat het inderdaad geen lijken waren, maar een Ghoul en twee zombies, die dan ook direct een aanval lanceren.

Edrean springt gracieus achterwaarts en land een eerste pijl recht in een zombie. Ook Bjornir die klaarstond weet direct rake klappen toe te dienen. Azaka valt met haar scimitars direct de Ghoul aan, Amamion bewijst zichzelf en de anderen dat ze wél raak kan schieten en Yallith ten slotte weet het gevecht te beëindigen met een bullseye schot recht in de laatste overgebleven zombie.

Ssssneaky ssssurprise

Met het gevecht achter de rug, besloten de avonturiers de kano vast te maken, en ietwat op afstand van de rivier hun tenten op te stellen om te overnachten. Met twee elfen in de gilde wisten ze de nachtshift netjes in vier te delen opdat iedereen voldoende nachtrust en meditatietijd zou hebben.

Bjornir en Edrean starten de eerste shift, die lekker rustig blijft. Wanneer Bjornir zijn tent inkruipt, blijft Edrean alleen over voor de tweede shift. Hij krijgt de schrik van zijn leven wanneer er opeens een slang naar hem uithaalt en hem op een haar na mist. Met wat hulp van 'Speak with animals' en zijn charisma kan hij de slang overtuigen niet hen maar de lijken naast de kano op te eten. De volgende shifts zijn voor Yallith en Amamion, en verlopen ook rustig.

Gezien de kano met de hulp van slang ook volledig lijk-vrij is, besluiten de avonturiers de kano te gebruiken om de tocht op de rivier verder te zetten. Op het einde van een rustige dag roeien op de rivier leggen ze zich aan wal voor een tweede nacht in de jungle.

Over tijgers en teamwork

Ze zetten samen met Azaka de tenten op, en vangen weer hun nachtshiften aan zoals de nacht voordien. Het is pas tijdens de derde shift, die van Yallith en Amamion, dat er een gevaar in het struikgewas opduikt. Twee nagenoeg naakte mannen met speren stuntelen dichterbij.

Ze worden snel gespot door Amamion, die probeert met hen te communiceren, maar de vreemde mannetjes spreken een voor haar onbekend dialect. In haar poging tot communicatie merkt ze ook op dat het niet twee, maar elf mannetjes zijn.

De kleine commotie haalt ook Edrean uit zijn meditatie, die een hoofd uit de tent steekt. Met de hulp van 'Comprehend languages', verstaat hij direct dat de mannen honger hebben en de avonturiers willen opeten. Maar vanuit zijn oogpunt merkt hij ook een tijger op, die naast Yallith en Amamion staat, met een blik gericht op de mannen met speren. Met wat hulp van 'Speak with animals' en zijn charisma kan hij de tijger overtuigen de mannetjes aan te vallen, die het dan ook snel op een loopje zetten.

Als nadien ook Yallith weer in haar tent kruipt, komt Amamion nog oog in oog te staan met een triceratops. Ze schuilt zich achter een boom, en het beest wandelt rustig verder. Als het uiteindelijk tijd is om op te staan, en voor Amamion om aan haar gebed te beginnen, beseft Amamion dat Azaka niet in haar tent wakker werd. Amamion vraagt al lachend of zij met die knappe jongens is gaan spelen, en Azaka lacht dit weg met dat ze even naar toilet was gegaan.

Vervolgens pakt iedereen hun tent samen, en trekken ze verder de jungle in, tot het weer stilaan nacht wordt. Azaka klimt in een boom om de groep te tonen dat Firefinger heel dichtbij is. In principe zouden ze in de nacht kunnen binnensluipen. Bjornir protesteert, daar hij in de nacht niet kan zien. Dus de groep besluit te overnachten nabij de toren, en zo vroeg mogelijk, in het schemerlicht van een opkomende zon pas de toren binnen te gaan.

De nacht blijft lekker rustig, onder een lichte dreiging van dat er af en toe duidelijk Pterefolk overvliegen. Nabij de laatste shift merkt Amamion dat er naast het kamp een slijmspoor ligt van een Flail Snail, dat mooi glinstert. Ze besluit ervan te proeven, maar de smaak bevalt haar niet. In de ochtend biedt ze het ook aan, aan haar vrienden, maar die zijn iets minder happig op het idee slijm in hun mond te steken.

In stilte struikelen

Met het opkomen van de zon maken de avonturiers zich klaar om samen Firefinger binnen te sluipen. Ergens in de toren verstopt ligt het masker dat Azaka wil terugvinden, gestolen door Pterafolk.

Bjornir neemt het voortouw en beklimt als eerst de oude trapladder, gevolgd door Edrean en de anderen. Het klingklangen van zijn zware armor maakt helaas enkele spinnen wakker, wiens webben de ingang van de toren verder blokkeren.

Bjornir weet gelukkig een giftige spinnenbeet te ontwijken, en met een paar goed geplaatste pijlen en een ongezien teamwerk, weten de avonturiers snel komaf te maken met deze bewakers.

Ze klimmen met de nodig moeite verder in de toren omhoog en besluiten Azaka eerst verder te laten gaan, met dank aan haar sneaking skills. Ze waarschuwt nog dat de avonturiers stil moeten zijn, een boodschap die door de rangen wordt doorgegeven, maar die Edrean vergeet wanneer hij per ongeluk over zijn eigen voeten struikelt en faceplant tegen de harde grond. Zijn gestuntel en luide kreun maakt een groep aan stirges wakker, die meteen de kans grijpen bloed te zuigen bij deze heerlijke elf.

Het wordt een zenuwslopend gevecht in een kleine ruimte, waarbij zowel Edrean als Amamion tijdelijk buiten strijd raken, maar waar onze avonturiers gelukkig zich kunnen doorslaan. Ze besluiten kort te rusten in deze ruimte, opdat ze even op adem kunnen komen alvorens ze verder de toren intrekken.

 

Gaat het onze avonturiers lukken om de toren te overmeesteren?
Ga naar episode 3 voor het vervolg.

DungeonVocality is een project van MultiVocality

Jampersant (Jasper) en TanteZotje (Lotje) begonnen tijdens de corona-lockdowns met livestreamen op Twitch. Samen met andere content-creators creëerden ze wat we het gezelligste kanaal op Twitch mogen noemen. Spring dus gerust even binnen, met een drankje, en maak het mee gezellig! Lees meer...