Magische meetings

Je kan deze aflevering ook bekijken op youtube

In deze aflevering vinden de avonturiers hun weg naar Mbala. Ze komen onderweg enkele interessante personages tegen, die hen heel wat vertellen over Chult, de jungle, en de mysteries die ze verbergt.

Baugi de Frost Giant

We lieten onze avonturiers laatste keer achter in het einde van de nacht, wanneer ze plots wakker gemaakt werden door een grote Frost Giant die riep dat hij op zoek was naar Artus Cimber.

Hoewel Bjornir zoals gewoonlijk al direct naar zijn battle axe grijpt, kiezen Edrean en Amamion voor een meer diplomatische aanpak, en vragen hem naar een waarom. Baugi vertelt over hoe Artus de 'Ring der Winters' gestolen heeft van de Frost Giants. Dit magische artefact geeft de drager er van magische krachten, en maakt hen herkenbaar aan een donkere winterwolk boven hen die het laat sneeuwen.

De avonturiers vertellen aan de giant, die zich voorstelt als Baugi, dat zij nog geen mensen hebben gezien met een grote wolk boven hun. Ze vragen hem terstond nog of hij iets weet over de jungle, en de vloek die ze proberen oplossen, maar het enige dat hij hen kan vertellen is dat er in het hart van de jungle opeens een vliegende rots is verschenen waarvan niemand weet waar die vandaan komt.

Gezien ze verder geen informatie hebben, laat Baugi weten dat als ze Artus nog tegenkomen, ze hem moeten roepen, en trekt hij verder in de Jungle. Hij laat de avonturiers achter in een gesprek waar ze proberen beslissen of het een goed idee is ook effectief de Frost Giant te roepen wanneer ze uiteindelijk Artus zouden tegenkomen.

Troooooooll... in the lake

Ze besluiten er nog over na te denken, en starten hun verdere trek richting Mbala over de Aldani Basin. Onderweg probeert Edrean de groep te overtuigen dat het leuk zou zijn moesten ze een leuke groepsnaam hebben. Desondanks enkele leuke suggesties van hem en Bjornir, laten ze ook die beslissing voor later.

Wanneer de avond eindelijk valt en ze hun kamp hebben opgezet, zien ze ook effectief voor het eerst de zwevende steen in de verte, die een beetje lijkt op een hartvormige, zwevende rots. Ze keuvelen nog wat, en uiteindelijk kruipen ze in hun tentjes.

Bjornir en Edrean zijn amper gestart aan hun nachtshift, wanneer ze opeens een indringende vieze geur rieken. Edrean merkt in de verte twee gele ogen op, die behoren tot een heks die al lachend naar hen staart. Ze is aan het naaien aan een voodoo popje, dat ze naar hen toe werpt en gemeen lachend zegt: "veel succes".

Bjornir vraagt of de geur van haar komt, maar ze verdwijnt snel en tegelijkertijd horen ze uit het water wat verderop een Troll verschijnen. Edrean roept iedereen wakker met een luide "trooooooooool in the lake".

Iedereen start direct met een waanzinnig gevecht tegen de troll, dat zelfs zo ver gaat dat Xiftam geweldadig tegen de grond wordt gesmakt en tijdelijk geïncapaciteerd raakt. Dit alles komt tot een abrupt einde als Azaka de voodoo pop naar Edrean werpt, en hij de ledematen van de pop afrukt, waardoor ook de ledematen van de troll plots afvallen.

Yallith, die al interesse toonde in de pop tijdens het gevecht, vraagt zich af hoe de heks er uit zag, maar ze moeten helaas concluderen dat er meerdere heksen in de jungle rondlopen die aan voodoo doen.

Uiteindelijk gaat iedereen weer slapen, en worden de nachtshiften weer opgepikt. Tijdens de shift van Yallith ontdekt ze een vreemd en squishy paprika-achtig stuk fruit in een bosje, dat zachtjes op een beat lijkt heen en weer te dansen. Ze plukt er eentje, en wandelt ermee naar Amamion die het prompt in haar mond steekt.

Onmiddellijk hoort ze in haar hoofd luid drummende muziek, en begint ze te dansen. De eerstvolgende minuut brabbelt en danst ze ongecontroleert. Yallith vind het een interessant effect en besluit de tweede bij te houden om er later iets mee te doen. Amamion stelt nog voor dat Edrean misschien het tweede stuk nog moet opeten, maar beide hij en Yallith protesteren.

In de ochtend besluiten Edrean en Bjornir mee koprollen te doen met Amamion. Voor iemand die anders zo atletisch is, zijn de koprollen van Edrean allesbehalve netjes, waar Bjornir, met zijn zware armor aan, zonder probleem bijzonder athletische koprollen maakt.

Opeens is het koud, en sneeuwt het

Ze trekken rustig verder de jungle is, tot het opeens stilaan kouder en kouder lijkt te worden. Plots komen ze onverwacht een kamp tegen waar twee personen plots rechtspringen naar hun wapens grijpen.

"Aaaaah Artus Cimber, neem ik aan?", vraagt Edrean. Hij stelt zichzelf en de groep voor als een groepje reizigers die hen geen kwaad wil doen. Artus is natuurlijk heel geïnteresseerd om te weten hoe ze zijn naam kennen, maar ze schudden het af alsof ze gewoon een groep zijn die veel weten.

Hij stelt zichzelf en zijn kompaan Dragonbait voor, en bied de groep eten en drinken aan, waar ze maar al te gretig op ingaan, terwijl hij verteld over de 'Ring der Winters'. Wanneer Yallith onverwacht vraagt wat er mis zou zijn met een nieuwe ijstijd, demonstreerd hij aan haar hoe koud 'koud' kan zijn. Hij sluit zijn verhaal af met de melding dat zolang de groep hem niet van de ring probeert te ontdoen, ze evengoede vrienden kunnen blijven.

Hij vraagt in ruil of ze de locatie van de Frost Giant willen delen, waar de groep twijfelachtig over is. Uiteindelijk vraagt Edrean in het Elfish aan Ammamion wat zij er van denkt, waarop Artus ook in het Elfish verder gaat. Artus tracht verder in het Elfish te intimideren om de info toch te verkrijgen, waarop hij uiteindelijk ook probeert clout los te krijgen van Azaka, die blijkbaar een geschiedenis hebben. Azaka bevestigt dat naar haar mening Artus te vertrouwen valt, waar een Forst Giant dat niet is.

Om het vertrouwen van Artus ietwat te winnen, verteld Edrean meer over de Frost giant, waardoor Artus ook meer informatie deelt over Mbala en de omgeving. Gezien heel de conversatie loopt in het Elfish vraagt Artus zich op een gegeven moment af waarom ze niet common spreken, en excuseert Edrean zich aan Artus en de groep, dat het min of meer een machte der gewoonte ding was.

De avonturiers besluiten kamp op te slaan in hetzelfde kamp als Artus, met zijn toestemming. Hijzelf zegt geen slaap nodig te hebben, en de avonturiers besluiten dan maar hun gewone nachtshiften aan te houden. Edrean maakt tijdens zijn nachtshift gebruik van het moment om Artus nog verder informatie te vragen over Orolunga, voodoo en de ring. Ze delen enkele verhalen over hun leven, en besluiten dat de jungle vooral veel vragen oplevert, en weinig antwoorden.

Ook Yallith maakt tijdens haar shift gebruik om te vragen achter het magisch kompass dat Artus meedraagt, die ook graag verteld over de andere magische items in zijn bezit, waaronder het speciale zwaard van zijn kompaan.

Net voor het slapengaan van Yallith zien ze in de verte plots nog een Aldani opduiken, die ze een een glinsterend object geven waarna ze wegtrippelen.

In de ochtend besluit Yallith dat ze nog graag ook wat info wil van Dragonbait, waarop Edrean 'Comprehend languages' cast om hem te kunnen verstaan. Gezien hij voor een deel in geuren spreekt, rieken de andere avonturiers interessante geuren. Ze leren wat bij over hoe hij en Artus elkaar ontmoet hebben.

Na de conversatie vraagt Edrean of Artus nog met hen wil verder wandelen tot in Mbala, maar Artus besluit zelf naar Camp Vengeance te trekken.

In de hut met oma

Na nog enkele uren wandelen komen de avonturiers terecht bij een heel hoog plateau, omgeven door wat schipswraken. Er is een klein paadje langs de zijwand, die tot bovenaan het plateau leid. De troop besluit dit pad te volgen tot boven.

Bovenaan komen ze bij een grote, houten, en oude poort terecht, en wat de ruines zijn van een oude havenstad. Rond de poort liggen oude zongebleekte skeletten. Eenmaal door de poort zien ze slechts één geknutseld hutje rechtstaan ten midde het puin. Rond de hut schuifeld een vreemd wezen, maar vanaf dichtbij valt het pas op dat het gaat om een hele oude dame.

Ze stelt zichzelf voor als Oma Pu'pu, en nodigt hen uit binnen in haar hut, waar het volgens haar wat veiliger is dan buiten. Het hutje is gezellig ingericht, en ziet er exact uit zoals je zou denken dat een hut/huisje van een oude dame in de jungle er zou uitzien.

Ze verteld dat binnen de Pterafolk niet echt kunnen zien, dus dat ze daar niet te veel schrik van moeten hebben. Ze bied een drankje aan, en op aandringen van Ammamion een koekje, waarop onze avonturiers beginnen met vragen stellen over de jungle, haar leven en de vloek.

Uiteindelijk leren ze dat Oma Pu'pu veel weet van voodoo, en dat om een voodoo popje onschadelijk te maken ze heilig water nodig hebben. Daar hebben ze dan eerst silverpoeder nodig, iets wat Oma Pu'pu voor hen wel wil maken, maar in ruil voor iets anders.

Ze bied twee opties aan, enerzijds kunnen ze een plukje haar en een nagel gaan halen van een zekere "commander Breakbone" die een post bemand in Camp Vengeance. Anderzijds kunnen ze ook een scale of een tand ophalen van "Saja N'baza" in Orolunga.

Omdat de avonturiers het nog niet helemaal vertrouwen, vragen ze bedenktijd om te zien wat ze doen. Ze verlaten het hutje met de afspraak dat ze altijd kunnen terugkomen met een van de twee opties op zak om dan verder te doen.

Eenmaal buiten bespreken ze dat ze niet helemaal zeker zijn dat ze een van beide opties willen uitvoeren, maar er is ook twijfel of 'niets doen' een optie is. Ze besluiten wel sowieso door te reizen naar Orolunga eerder dan nu een omweg te maken langs Camp Vengeance.

Ze kijken echter eens goed rond en ontdekken dat iets verderop er een boot in de bomen hangt, waarbij ze besluiten om daar eerst heen te reizen alvorens verder te gaan naar Orolunga.

 

Raken de avonturiers in Orolunga, en wat komen ze nog tegen?
Ga naar episode 6 voor het vervolg.

DungeonVocality is een project van MultiVocality

Jampersant (Jasper) en TanteZotje (Lotje) begonnen tijdens de corona-lockdowns met livestreamen op Twitch. Samen met andere content-creators creëerden ze wat we het gezelligste kanaal op Twitch mogen noemen. Spring dus gerust even binnen, met een drankje, en maak het mee gezellig! Lees meer...