Edreans testament

Wanneer Edrean stierf in battle vonden de avonturiers een brief terug, daarop stond "Openen in geval van mijn dood". Het bevatte onderstaande 'laatste testament'. (Je kan deze brief horen in Episode 9 op YouTube).

Openen in geval van mijn dood

In het eventuele geval van mijn overlijden schrijf ik hierbij mijn laatste testament.

Als je dit leest ben ik waarschijnlijk ergens doodgegaan. Ik hoop dat het heroïsch en nobel was zoals ik het leeuwendeel van mijn leven heb proberen leven. Echter, in het uitzonderlijke geval dat dit gewoon Bjornir is die door mijn spullen aan het gaan is op zoek naar mijn goud, blijf van mijn spullen af en stop met lezen…

Ik wil mijn reisgenoten bedanken voor onze trip tot nu toe. Van Firefinger, over M’Bala tot hier aan de voet van Orolunga heb ik geleerd te vertrouwen in jullie allen en reken ik jullie graag onder mijn vrienden.

Ik heb altijd geleerd voor mijn vrienden alles te doen, ook al zet het mezelf in harms way. Zo ben ik ooit de liefde van mijn leven kwijtgeraakt, maar zelfs zonder nadenken, ben ik er nu nog steeds zeker van dat het toen de juiste beslissing was.

Bjornir, de heldhaftige, neem van mij mijn zwaard, en vecht heldhaftig tegen iedereen die in je weg staat. Ik wens je veel geluk, en veel flying monkeys toe.

Ammamion, de onbevreesde, neem van mij mijn bellenblaaspijp, en verlies nooit je kinderlijke wijsheden. Ik wens je veel geluk, en veel dingen om in je mond te steken toe.

Yallith, de wijze, neem van mij de drie rode gemstones, en gebruik ze om in je zoektocht naar de beste drank ooit, deze te kopen, wanneer je die tegenkomt. Ik wens je veel geluk, en … wel … leer misschien eens wat meer ons te vertrouwen. We got your back, trust me.

Er is nog één belangrijk ding, dat ik nog van jullie wil vragen. Ooit was er een man, zijn naam was Genris, en hij maakte voor mij een ocarina. Dit instrument is waanzinnig sentimenteel van waarde, willen jullie dit aub bijhouden en opsturen naar mijn ouders in Belonthrie. Zij gaan dit willen koesteren.

De rest van mijn bezittingen mogen jullie verdelen onder elkaar. En als er tijd voor is, en ruimte, geef dan mijn lichaam terug aan de aarde waar het vandaan kwam.

Het gaat jullie goed, o lieve vrienden. Take good care of each other, zoals ik dat ook altijd gedaan heb. Je hebt maar zo weinig mensen in je leven om op te rekenen, reken er dan ook op.

DungeonVocality is een project van MultiVocality

Jampersant (Jasper) en TanteZotje (Lotje) begonnen tijdens de corona-lockdowns met livestreamen op Twitch. Samen met andere content-creators creëerden ze wat we het gezelligste kanaal op Twitch mogen noemen. Spring dus gerust even binnen, met een drankje, en maak het mee gezellig! Lees meer...